Op weg naar je droomhuis kom je als huizenzoeker momenteel weinig woningaanbod maar wel veel uitdagingen tegen. En als het je gelukt is om een bezichtiging te bemachtigen én je bent ook nog verliefd geworden op het huis mag je -volgens de media- "alles uit de kast trekken" en "je grenzen opzoeken".
Want 'the fear of missing out' is groot, zo wordt gezegd. Er is veel nodig om te kunnen slagen in deze huizengekte.
Het geheim
Wát is er dan nodig? Allereerst de financiële middelen uiteraard. Het is geen geheim dat er momenteel flink wordt overboden en de hoogte daarvan verschilt per huis, woonwijk en gemeente. Er wordt gesproken over een gemiddeld percentage van wat er wordt overboden. Maar dat moet niet. De mate waarin je daaraan mee wilt doen is geheel aan jou. Weten wat je koopt en wat de bijkomende kosten zijn; dat is belangrijk. Ga in de haast vooral niet voorbij aan het vooronderzoek. Voel of het huis jullie de emotionele waarde geeft om een x-bedrag te overbieden. Wij geven je advies en leggen je -vanuit ervaring- een slagingskans en de mogelijke risico's voor. Houd contact met je hypotheekadviseur en als je van hem of haar een positieve berekening hebt gaan we voor een professioneel en kant-en-klaar voorstel. Met alle voorwaarden op een rijtje. Geen speld tussen te krijgen. En dan is het duimen. En kaarsen branden, wensballonnen blazen, positief denken, klavertjesvier planten, fingers crossed, etc. Baat het niet, schaadt het niet. Het grote geheim is dat je het hoofd koel houdt en je laat begeleiden door een ervaren professional.
Lot uit de loterij
Met een krapte-indicator van gemiddeld 1,4 heb je als huizenzoeker slechts keuze uit minder dan twee huizen (hoe dan?). Dus het is sowieso al heel mooi als je verliefd wordt op die ene beschikbare koopwoning. Door de grote concurrentie voelt het dan ook echt als een lot uit de loterij bij het ontvangen van een positieve uitslag na een verkoop bij inschrijving.
En lukt het ditmaal niet, blijf vertrouwen en voorbij de teleurstelling geloven dat er betere tijden voor jou als woningzoeker aanbreken. Binnen de jouw gestelde (en misschien iets opgerekte) grenzen. Niet onmogelijk, wel uitdagend dus. En daar heb je écht ondersteuning bij nodig. Op basis van no-cure-no-pay gaan wij die uitdaging met jou aan.
Reactie plaatsen
Reacties